Potrebuješ:
- 1 šálka nesladeného mandľového mlieka (prípadne iného rastlinného mlieka a podľa potreby môžete pridať aj viac mlieka)
- 2 čl jablčného octu
- 1 šálka hladkej múky
- ⅓ šálky rastlinného proteínu (v recepte príchuť ESTY Slaný karamel Arašidko)
- štipka soli
- 2 PL javorový sirup (plus javorový sirup na poliatie)
- 2 čl prášku do pečiva
- olej
- čerstvé ovocie
- obľúbený krém alebo orieškové maslo
Postup:
- V menšej miske zmiešame mandľové mlieko a jablčný ocot.
- V ďalšej miske zmiešame suché prísady: múku, proteín, prášok do pečiva a soľ.
- Mlieko s octom prilejeme do suchej zmesi a miešame, pokým sa nevytvorí husté cesto bez hrudiek. Malo by byť dosť husté, ak sa s ním zle manipuluje, pridajte trochu mlieka a pred naberaním cesta, vždy dôkladne premiešajte.
- Zohrejte panvicu vymastenú olejom.
- Na panvicu naberajte cca 2 PL cesta na jeden lievanec a rozotrite do okrúhleho tvaru.
- Pečieme 2-3 minúty na miernom ohni, kým na okrajoch nevyschne, potom otočíme a pečieme ďalšiu minútu.
- Podávame s ovocím, preliate javorovým sirupom a orieškovým maslom.
Dobrú chuť! 😋
Autorka receptu: @ivka_veggierecipes