Tekvicová ovsená kaša

Tekvicová ovsená kaša

Jesenná kaša so slivkami a kokosovo-broskyňovým ESTY proteínom pre sviežu a sýtu cuť doplnenú škoricou a kurkumou. 

Ingrediencie:

  • 40 g ovsených vločiek 
  • 10 g PEA proteínu Broskyňa - Kokos
  • 40 g hokkaido pyré (môže byť aj kúpené)
  • 200 ml rastlinného mlieka
  • 150 ml vody
  • 1 čl arašidového masla ESTY Arašid
  • 1 čl javorového sirupu (voliteľné)
  • ½ čl tekvicového korenia (voliteľné)
  • ½ čl kurkumy
  • 2 ks sliviek
  • ½ čl škorice
  • Kokosový olej 

Na vrch:

  • Pečené slivky
  • Granola

Zdravá rýchla kaša so slivkami recept

Postup: 

1. Tekvicu si môžeme pripraviť vopred. Ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme vo vode. Môžeme skladovať v chladničke alebo mrazničke. Prípadne, použijeme už hotové pyré z obchodu.

2. Slivky umyjeme, rozkrojíme na polovicu a vyberieme kôstku. Potrieme kokosovým olejom, posypeme škoricou a pečieme 15 minút pri 200 stupňoch.

3. Ovsené vločky, pyré, maslo, sirup, korenia zalejeme mliekom a varíme na miernom plameni, kým nevznikne krémová konzistencia. Postupne pridávame vodu. Na záver pridáme proteín dobre premiešame.  

4. Kašu nalejeme do misky, granolu, pečené slivky alebo extra arašidové maslo.

👩🏽‍🍳: @annamaria_bilas

Späť na blog

Pridať komentár